Saj veste takrat, ko te nekdo vpraša:
s čim se pa ti ukvarjaš, ali kaj najraje delaš ….
jaz bi, kot iz topa izstrelila: rada
“pacam” v/po kuhinji.
Moja kuhinja, je moj zen prostor. V
njej se sproščam, plešem, norim, razbijam z lonci, ko sem jezna
... v moji kuhinji veljajo moja pravila in pika.
Ni opremljena, kot kuhinja iz kataloga
– za občudovanje, niti si tega ne želim.
Posode, lončki in raznorazni
praholovci niso tam, da so razstavljeni za obiskovalce.
Starejša kot je , raje jo imam.
Tako v njej nastajajo tudi torte, ki
jih delam, kot dežurna družinska “slaščičarka”.
Nazadnje sem naredila presno torto za
mami. Torta oziroma krema je nastajala iz moje glave in iz sestavin,
ki sem jih trenutno imela na razpolago.
Pri presnih tortah mi je najbolj všeč
to, da za nadev ali kremo lahko uporabimo katerokoli sadje, pač
tisto, ki ga imamo doma.
2 skodelici indijskih oreščkov*
1 skodelica dateljnov*
1 skodelica mandljeve moke
3 JŽ kokosovega masla
Sestavine “zblendamo” in maso
razporedimo po tortnem modelu
* indijske oreščke in datlje
predhodno namakamo nekaj ur
2 avokada
2 banani
pomarančna lupina
*Domača nutela – zmleti praženi
lešniki (lešniki naj bodo namočeni in dehidrirani), presni kakav,
kokosovo maslo – hladno stiskano, lahko malo medu ali kakega
drugega sladila, malo vanilijevega ekstrakta. Miksamo do gladke mase .
Sestavine dobro “zblendamo” in
kremo razporedimo po predhodno pripravlejni podlagi.
Torta naj počiva v hladilniku vsaj
nekaj ur.
Okrasila sem jo s smetano,
pomarančnimi krhlji in kakavovimi zrni.
Ni komentarjev:
Objavite komentar