ponedeljek, 23. november 2015

Moja “kuhna”

Saj veste takrat, ko te nekdo vpraša: s čim se pa ti ukvarjaš, ali kaj najraje delaš ….
jaz bi, kot iz topa izstrelila: rada “pacam” v/po kuhinji.
Moja kuhinja, je moj zen prostor. V njej se sproščam, plešem, norim, razbijam z lonci, ko sem jezna ... v moji kuhinji veljajo moja pravila in pika.
Ni opremljena, kot kuhinja iz kataloga – za občudovanje, niti si tega ne želim.
Posode, lončki in raznorazni praholovci niso tam, da so razstavljeni za obiskovalce.
Starejša kot je, raje jo imam.

Tako v njej nastajajo tudi torte, ki jih delam, kot dežurna družinska “slaščičarka”.

Nazadnje sem naredila presno torto za mami. Torta oziroma krema je nastajala iz moje glave in iz sestavin, ki sem jih trenutno imela na razpolago.
Pri presnih tortah mi je najbolj všeč to, da za nadev ali kremo lahko uporabimo katerokoli sadje, pač tisto, ki ga imamo doma.

Torta za mami :)

Podlaga,
2 skodelici indijskih oreščkov*
1 skodelica dateljnov*
1 skodelica mandljeve moke
3 JŽ kokosovega masla

Sestavine “zblendamo” in maso razporedimo po tortnem modelu
* indijske oreščke in datlje predhodno namakamo nekaj ur

Nadev/Krema,
2 avokada
2 banani
sok pomaranče
pomarančna lupina
skodelica domače nutele*

*Domača nutela – zmleti praženi lešniki (lešniki naj bodo namočeni in dehidrirani), presni kakav, kokosovo maslo – hladno stiskano, lahko malo medu ali kakega drugega sladila, malo vanilijevega ekstrakta. Miksamo do gladke mase.

Sestavine dobro “zblendamo” in kremo razporedimo po predhodno pripravlejni podlagi.

Torta naj počiva v hladilniku vsaj nekaj ur.

Okrasila sem jo s smetano, pomarančnimi krhlji in kakavovimi zrni.



Ni komentarjev:

Objavite komentar