sreda, 2. november 2011

Noč, ko sem zajahala metlo


Na predvečer vseh svetih, ko je padel mrak smo prižgali sveče, zbrali netopirje, duhce, kostkote, pajke, režeče buče in preganjali zle duhove.


Seveda ni praznika brez jedače in pijače. Sladkali smo se s krvavimi muffini, pajkovsko torto in bučno pito.

Tule je še sila preprost recept za slastno bučno pito. 

sestavine so naslednje(merica je jogurtov lonček):
2 lončka moke
2 lončka sladkorja
1 pecilni
kisla smetana
sladka smetana
1,25ml mleka
2 jajci
in ena srednje velika muškatna buča

Moko, sladkor in pecilni zmešamo. Polovico suhe zmesi potresemo po pekaču za torto (premera 24 cm), dodamo naribano bučo, potresemo s preostankom zmesi. Jajca, mleko, kislo in sladko smetano „razžvrkljamo“ in prelijemo po zmesi v pekaču. Z vilico večkrat prebodite, da se zmes lepo prepoji.
Pečemo na 180 stopinj cca 1 uro

dober tek


1 komentar:

  1. U tale recept za pito se pa bere slastno. Bomo poskusili!

    OdgovoriIzbriši