petek, 28. avgust 2015

Sočna in lahka jabolčna pita

Ker je petek. Ker je še vedno poletje. Ker so jabolka zdrava. Ker je to pita za zajtrk ali malico ali zvečer s kozarcem dobrega vinčka in najdražjim. Ker sem zrasla in lahko delam kar hočem. Ker prekipevam od energije in se mi je dalo zraven še fotkati.

Ker je treba zdravo jesti in maksimalno uživati z vami delim recept za pito.

Moja priredba gre takole:

Za krhko testo dobro umesimo oz. pregnetemo:
200g polnozrnate moke (jaz sem dala pirino)
120g masla
9 velikih žlic mrzle vode
ščepec solnega cveta 

Še nasvet; masla ne topimo, moki ga dodamo narezanega na koščke. Potem treniramo prste z gnetenjem. 



Testo ni potrebno dajati v hladilnik. Jaz ga kar takoj razvaljam, ko je že v pekaču ga pošpikam z vilico.


Za nadev narežemo 3 velika jabolka (naj bodo kake bolj sladke sorte), 3 velike žlice kokosovega sladkorja, nekaj žlic vode in cimet.


Jabolka položimo na testo, v poljubnem vzorcu, kakor komu paše. 



Sladkor in vodo zmešamo, polijemo po jabolkih in potresemo s cimetom.


Pečemo ventilacijsko na 180 stopinj, cca 25 minut.


Potem pito skriješ nekam na varno, da se malo ohladi. Meni ni uspelo, ker moji termiti izvohajo vse.


Če imam srečo mi ostane kak košček.


Jaz sem tokrat naredila jabolčno pito, lahko pa na krhko testo damo katerokoli sadje .... marelice, breskve, nektarine, slive ..... 
Testo lahko spečete samo in ga potem obložite s svežim sadjem ..... ananaskivibanane, mango, jagode, borovnice ..... 

Krhko testo uporabimo tudi za zelenjavne pite .... to je že namig za naslednjo objavo. 
Se beremo ...... pa pa






Ni komentarjev:

Objavite komentar